top of page

5 tips om een reisgevoel te creëren

Als je een reispassie hebt, dan geven de gedachte aan een reis, voor een groot deel al voldoening. Je kan ook op andere manieren het gevoel creëren éven weg te zijn. En dat is in deze tijd enorm fijn!


Maak een fotoboek

Voordat je start met het maken van een fotoboek is het handig om eerst foto's te selecteren. Dit kan een lastige klus zijn maar is ook ontzettend leuk. Zodra je de foto's geselecteerd hebt kan je beginnen met het vormgeven van je boek. Een ideale manier om je terug te wanen in de tijd en weg te dromen bij de herinneringen.


Luister muziek

Zoek op Spotify of Youtube naar internationale hitlijsten en laat je meeslepen met de melodieën uit verschillende landen.


Kook je favoriete buitenlandse gerecht

Voor de boodschappen voor je favoriete buitenlandse gerecht kan je naar de markt of internationale supermarkt. Het uitproberen van nieuwe gerechten zorgt er voor dat je met andere ingrediënten werkt, waardoor je je smaakpapillen kennis laat maken met lokale smaken. Dat is niet alleen leuk maar ook nog eens heel erg lekker.


Lezen

Koop een reistijdschrift of geef jezelf een abonnement cadeau. Zo krijg jij regelmatig het reisgevoel gewoon op de mat! Mijn favoriete tijdschriften zijn Columbus Travel (8x per jaar) en Lonely Planet Traveller (10x per jaar) & Roots magazine (14x per jaar). Dit laatste magazine biedt mooie en unieke wandelroutes in Nederland die je meteen kunt uitproberen, waardoor je de natuur om je heen steeds beter leert kennen.


En tenslotte.... Bind je ijzers onder en zoek een mooie plas op (waar het ijs dik genoeg is om te schaatsen) of maak een mooie hike in de omgeving, want Nederland heeft zoveel mooie natuurgebieden, dat vakantie bijna overbodig is geworden! ;)


87 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page