top of page

Eindeloos - Het begin

Eindeloos – het begin.


Voor mijn eerste blog op deze website neem ik jullie mee terug in de tijd. De tijd dat ik de opleiding journalistiek en fotografie in Drachten volgde. Ik was 16 jaar toen ik aan de opleiding begon en ontzettend volwassen (vond ik althans zelf). In het eerste jaar kregen wij les over het schrijven van een blog en moesten we er ook verplicht één onderhouden ter beoordeling. Ik koos voor de categorie 'Celeberty's'. Een gewaagde keuze, aangezien ik hier totaal niet mee bezig was, maar het leek mij een voor de hand liggende en vooral populaire rubriek. Ik schreef mijn eerste blog over de liefdevolle relatie tussen Angelina Jolie en Brad Pitt, omdat ik hier iets over op het nieuws had gelezen. Update: Ze zijn inmiddels uit elkaar. Ik vond schrijven ontzettend leuk, maar ik had niet het gevoel dat dit een blijvend platform was voor de toekomst. Na de opleiding journalistiek en fotografie afgerond te hebben, koos ik ervoor om logopedie te gaan studeren in Zwolle, want communicatie blijft een belangrijk element in mijn leven. Ik dacht dat ik met mijn vorige opleiding niet ver zou komen. Want hoe kan je nou van je hobby je werk maken? Nu ben ik inmiddels afgestudeerd, werkzaam als logopedist en weer terug bij het begin. Terug bij het schrijven van een blog.


Ik kom uit een reislustig gezin, wat ervoor gezorgd heeft, dat ik en mijn zus op jonge leeftijd al heel wat vluchten hebben gemaakt. Mijn ouders namen ons mee naar een unieke plek op deze wereld, Papua. Sommige mensen hebben een fascinatie voor stammen die diep in de jungle leven of maken hier studies van. Ik kreeg de mogelijkheid om deze stam van dichtbij te ontmoeten. Sinds deze ontmoeting boeien het observeren van culturen en leefvormen mij erg. Nu ik ouder ben heb ik de inheemse stam van de Mentawai opgezocht aan de westkust van Sumatra. Maar over deze ervaring zal later een verhaal verschijnen.

Op mijn 7e namen mijn moeder en oma mij mee naar Hawaïï om mijn oom en tante te bezoeken. En zo trots als ik was, moest de hele school, buurt en sportclub dit weten. Bij terugkomst kon niemand meer om mij heen, want ik liep dagenlang in een Lei (een Hawaïaanse traditionele bloemenkrans).


Naast dit soort reizen bezochten wij ook vaak de Ardennen, Oostenrijk of Camping de Roos in Ommen. Als klein meisje had ik eigenlijk al een passie, maar ik moest het zelf nog ontdekken en bovenal moest ik hierin groeien.


Samen met Stijn, Jesse en Daan zullen wij jullie elke week voorzien van een mooi reisverhaal of een blog met praktische tips, maar vandaag mag ik het spits afbijten. Bij het bedenken van een titel voor deze eerste blog, zijn er veel namen de revue gepasseerd. Maar soms is het gevoel er ineens. Ik had dit gevoel bij het woord eindeloos. Ik googelde dit woord en kwam uit bij een woordenreeks vol inspiratie: ‘geweldig, grenzeloos, oneindig, buitengewoon, prachtig, subliem’ en nog veel meer van die hoopgevende, motiverende woorden die het zonnetje boven mijn hoofd doen schijnen. Ik kan eindeloos in gedachte verzinken als ik denk aan het organiseren van een mooie reis, of eindeloos genieten bij een herinnering aan een avontuur.


Hoe eindeloos mooi kan de wereld zijn?

60 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page