top of page

Het begin van mijn passie

Voor alles is een eerste keer! Inmiddels zit ik al vier jaar in de buitensportwereld en daarom lijkt het mij leuk om terug te kijken naar waar het allemaal begon. Voor mij begon het in het eerste jaar van de ALO waar ik binnenkwam als een zeventienjarige jongen, die nog geen idee had wat hij allemaal wilde doen. Maar zoals Alo studenten weten, begint de studie met een introductiekamp in de Ardennen, waar je een week met je klas gaat survivallen in de wildernis…..


Het is 9 uur 's ochtends. Ik ben net door mijn vader afgezet op het station in Breda. Het gaat nu echt beginnen! Met een volgepakte leger tas sta ik klaar om een week op pad te gaan met mijn nieuwe klasgenoten. Ik had me in de weken hiervoor laten informeren door Jesse uit mijn studiegroep over noodzakelijke spullen om mee te nemen.

Iedereen vormt samen met een andere student een tweetal om zoveel mogelijk spullen te delen, zodat je minder hoeft te dragen gedurende de week.

Jesse was al een ervaren outdoor goeroe en had besloten om mij te adopteren en op sleeptouw te nemen tijdens de Ardennenweek.


Strompelend met een te zwaar bepakte tas loop ik over het station naar de bushalte waar al mijn klasgenoten staan te wachten. En ja hoor, daar staat Jesse al! Bepakt en bezakt en mooi aangekleed in zijn outdoor kleding. We laden snel alles in en doen in de bus een check-up ronde om te kijken of we niks vergeten zijn. We zitten nog geen twee seconden en ja hoor…… DE HOOFDLAMP! Al vloekend zit ik na te denken over hoe ik zoiets heb kunnen vergeten, terwijl Jesse zich al lachend zit te verheugen op de volgende spullen die vergeten zijn.


Na een dikke vier uur rijden en een hoop gepraat over hoe slecht het weer wel niet is zien we dan uiteindelijk de eerste heuvels van de Ardennen. Na met nog een paar andere klasgenoten gepraat te hebben, blijk ik nog niet eens zo slecht voorbereidt te zijn. Je kan het zo gek nog niet bedenken of er zijn spullen vergeten. Dit deed mijn zelfvertrouwen weer een beetje stijgen.


Eenmaal op locatie gearriveerd, worden de tassen uitgeladen en de wandelschoenen aangedaan. Iedereen grijpt nog even zijn/haar moment om in alle rust de natuur van de Ardennen in zich op te nemen. Na een paar minuten wordt mijn klas er door de docenten bij geroepen en is het echt tijd om in de benen te gaan. Snel trek ik mijn hema regenjas over mijn kleding aan en dan worden de eerste stappen gemaakt.


Het is moeilijk te beschrijven hoe het voelt als je voor de eerste keer een passie ontdekt waar je de jaren daarna nog zoveel plezier van gaat beleven. Het geeft je ontzettend veel energie en aan de andere kant ga je dood van de spanning omdat je niet weet wat je nog meer te wachten staat. Het is een mooi begin van een lang avontuur.


40 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page