top of page

Kennismaken met een adventure food toetje

Bijgewerkt op: 30 okt. 2020

Als je de vriendin bent van een doorgewinterde buitensporter hoor je natuurlijk vaak de mooie verhalen over de tochten die gemaakt worden. Maar wat je ook vaak hoort zijn veel opmerkingen over het eten, het is natuurlijk ontzettend belangrijk om genoeg calorieën binnen te krijgen tijdens een hike, maar het moet niet te zwaar zijn om mee te nemen met meerdaagse tochten. Dan kom je al snel uit bij adventure food. Dit is gevriesdroogd voedsel waar je alleen maar gekookt of koud water aan toe hoeft te voegen, en dan heb je binnen no time een ontbijt, lunch of avond maaltijd klaar. Na vele verhalen hierover was het voor mij, iemand zonder ervaring in de buitensport, dan nu ook echt eens tijd om een maaltijd te proberen. Ik koos dan wel direct voor de makkelijkste, en misschien ook wel de leukste ‘maaltijd’ waar veel hikers op meerdaagse tochten geen nee tegen zullen zeggen, namelijk het vanille dessert.


Benodigdheden: (lange) lepel, 0,139L water

Hoe ga je te werk? Bovenste lipje eraf halen, droogzakje eruit, koud water tot aan lijn 1 (dit staat gemarkeerd op het zakje), roeren, 8 min laten staan, nogmaals roeren en klaar. Kan je direct uit zakje eten. Zorg er wel voor dat je goed roert, anders blijven er klontjes poeder in zitten en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Super makkelijk te maken!


Na 8 minuten mag hij opengemaakt worden, en jeetje wat ruikt het ontzettend lekker! Na mijn eerste hap ben ik direct verkocht, ik had niet verwacht dat een adventure food toetje zo lekker zou smaken! Het heeft een ontzettend romige smaak en proeft naar een heerlijke cheesecake. Ik heb het gevoel dat ik hier veel meer van op kan dan er in het zakje zit, maar hoe dichter ik bij de bodem van het zakje kom, hoe voller ik me voel. Verkijk je dus niet op de hoeveelheid, het vult ontzettend goed, helemaal na een maaltijd want onthoud dat dit een toetje is. Ik zou dit vanille dessert zeker nog wel een keer willen eten en ik zou dit ook zeker aanraden om mee te nemen op hike want dit is echt een lichtpuntje aan het einde van een lange dag!


Eerlijk is eerlijk, ik heb dit wel thuis gemaakt en niet in de bossen in zweden, maar het heeft er zeker niet minder om gesmaakt. En ik weet zeker dat je hier in de wildernis nog veel meer van geniet!


Voedingswaarde, per zakje:

Energie: 300 kcal

Vet: 6,1g

Verzadigd vet: 4,2

Koolhydraten: 49,6g

Suiker: 41,9

Voedingsvezel: 0,0g

Eiwitten: 11,3g

Zout: 0,1g

73 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Het ontbijt

bottom of page