top of page
© Andre Brasse-6528.jpg

Rondreis Nepal

Rondreis Nepal

Hou je van reizen, cultuur, natuur en fotograferen? Dan mag je deze fantastische reis niet missen. We rijden door uitgestrekte landschappen met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. We bezoeken steden vol cultuur(historie) en trekken door de jungle met olifanten en neushoorns. Een indrukwekkende reis waarbij je verschillende gezichten van Nepal ziet. We bezoeken onder andere Kathmandu, Bandipur, Pokhara, Chitwan National Park en Lumbini. Wat je hier kunt zien? Tempels, museums, natuurgebieden, watervallen, kloosters, bergen en nog heel veel meer. Inbegrepen zijn een dag wandelen, een kanotocht en een jeep safari.

thumbnail_© Andre Brasse-4664.jpg
Anker 1
© Andre Brasse-6867.jpg

€1999,-

Inclusief:

 • Al het vervoer in Nepal

 • Alle hotel overnachtingen

 • Nederlandstalige reisleider

 • Lokale gidsen

 • Alle toegangstickets voor de bezienswaardigheden

 • Fooi voor de gidsen

Exclusief:

 • Internationale vlucht naar Kathmandu

 • Eten en drinken

 • Persoonlijke uitgaven

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Visum

© Andre Brasse-6549.jpg

Dag tot dag

thumbnail_© Andre Brasse-6716.jpg

Dag 1: Aankomst in Nepal

Op de eerste reisdag komen we aan in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. We worden opgehaald bij het vliegveld en naar ons hotel gebracht. De rest van de dag hebben we om te acclimatiseren en bij te komen van de reis.

Dag 2: Kathmandu

Vandaag maken we een city tour door Kathmandu. We brengen een bezoek aan Boudhanath stupa, dit is de grootste stupa in Nepal. Aansluitend bezoeken we de Pasupatinath tempel. Dit is een van de belangrijkste Hindoeïstische tempels in Nepal en pelgrimsoord.

Dag 3: Kathmandu

Ook vandaag maken we een tour door Kathmandu. We bezoeken eerst de Swayambhunath stupa. Deze stupa, gelegen op een berg midden in Kathmandu, wordt ook wel Monkey Tempel genoemd. Hier leven veel heilige apen. Vervolgens bezoeken we Patan Durbar Square en Kathmandu Durbar Square. Op Durbar Square staat onder andere het oude koninklijke paleis. We lopen vervolgens via het de pittoreske winkelstraatjes terug naar het hotel.

Dag 4: Nagorat & Bhaktapur

We vertrekken ’s ochtends vroeg Nagorat om de zonsopgang boven Kathmandu te beleven. Gedurende de zonsopkomst kijken we over de stad Kathmandu omringt door de hoge witte toppen van het Himalaya gebergte. Vervolgens rijden we door naar Bhaktapur, deze oude hoofdstad van Nepal kent een rijk cultureel verleden. De dag sluiten we af met een bezoek aan Changunryan tempel, dit is de oudste hindoeïstische tempel in de Kathmandu vallei.

Dag 5: Bandipur

Vandaag verlaten wij de miljoenenstad Kathmandu en rijden we naar het kleine middeleeuwse dorpje Bandipur. Dit dorp staat bekend om zijn goed bewaard gebleven Nawari cultuur. Er staan prachtige tempels en huizen met pagode daken en prachtig houtsnijwerk. Je waant je hier even terug in de tijd. Dit is ook de plek waar we overnachten.

Dag 6: Bandipur - Pokhara

De dag beginnen we met een prachtige zonsopkomst met panoramische uitzicht over de vallei. Aansluitend vervolgen we onze reis naar de prachtige stad Pokhara, gelegen aan het Phewameer.

Dag 7: Pokhara

Vandaag leggen we diverse boeiende bezoeken af in en rondom Pokhara. We bezoeken bijvoorbeeld de World Peace Pagoda, het grootste standbeeld van de god Shiva in Nepal. We bezoeken een waterval en grot in de omgeving van Pokhara. We sluiten de dag af bij het prachtige Phewameer met tempels in Pokhara. 

Dag 8: Pokhara

We beginnen de dag met een bezoek aan het internationaal bergen museum met onder andere informatie over bergculturen, geologie en bergbeklimmen. Daarna gaan we naar een van de mooiste meren van Nepal. Hier rusten we uit en laten alle belevenissen op ons inwerken. Vervolgens bezoeken we de Bindabasani tempel in Pokhara.

Dag 9: Pokhara - Dhampus

We maken vandaag een bergwandeling naar Dhampus, op 1650 meter hoogte. Vlak bij dit mooie dorp met fantastisch uitzicht over de vallei en het Annapurna gebergte. Hier ligt Thulo Kharka tegenwoordig ‘Australia Camp’ genoemd waar we overnachten.

Dag 10: Dhampus - Pokhara

We starten de dag met de wandeling terug naar het dal. Vervolgens rijden we terug naar Pokhara. Hier hebben we een rustdag. Lekker bijkomen en uitrusten.

Dag 11: Pokhara - Chitwan

Op dag 11 ruilen we Pokhara in voor de jungle van Nepal. In Nationaal Park Chitwan maken we een tour door de omgeving. Onderweg bezoeken we het olifanten verzorgingscentrum en dineren we met een lokale Tharu cultuur presentatie  

Dag 12: Chitwan 

De tweede dag in Chitwan staat vol met verschillende activiteiten. We brengen een bezoek aan een olifanten wasplaats en gaan op safari. Met een gids op avontuur in de jungle, inclusief een kanotocht over de Rapti rivier.

Dag 13: Chitwan - Lumbini

We verlaten de jungle en brengen een bezoek aan Lumbini, de geboorteplaats van spiritueel leider Gauttama Boedha, de stichter van het Boeddhisme. Hier bezoeken we meerdere tempels, kloosters en de tweede World Peace Pagoda. 

Dag 14: Lumbini

Op dag 14 bezoeken we de ruïnes van de oude hoofdstad Tilaurakot. Tussen de mangobomen liggen de resten van het paleis waar prins Siddhartha opgroeide. Zijn vader was koning van de Sakya’s. Siddhartha verliet rond zijn dertigste levensjaar het paleis en werd een van de belangrijkste spiritueel leiders in Nepal. Na dit bezoek is er tijd om zelfstandig de rest van Lumbini verkennen. 

Dag 15: Lumbini - Kathmandu

Vandaag is een reisdag. We rijden door vele verschillende landschappen terug naar Kathmandu.

Dag 16: Chandaragiri

Op de laatste dag van de reis gaan we met de kabelbaan naar de Bhaleshwor Mahadev tempel op de Chandaragiri berg. Volgens overlevering komen hier al je wensen uit. Vanaf deze locatie heb je een prachtig uitzicht over Kathmandu, de vallei en het Himalaya gebergte. Hier nemen we min of meer afscheid van Nepal. De rest van de dag bereiden we ons voor op het vertrek naar Nederland.

Dag 17: Kathmandu

Vertrek naar het vliegveld en vlucht richting Nederland.

© Andre Brasse-6460.jpg
thumbnail_© Andre Brasse-6623.jpg

Beschikbare reisdata

2023:

11-11-2023 t/m 29-11-2023

2024:

25-10-2024 t/m 11-11-2024

Benodigheden

Om goed voorbereid je reis te beginnen krijg jij van ons een uitgebreide inpaklijst toegestuurd na het boeken van jouw reis. Hieronder heb jij alvast een lijstje met spullen waar je aan kan denken:

 • Reisverzekering

 • Paspoort/ID kaart

 • T-shirts

 • Wandelbroeken

 • Thermo kleding

 • Fleecevest

 • Regenjas

 • Zonnebrand

 • Goede schoenen

 • Muts

 • Pet

 • Zonnebril

 • Toiletspullen

 • Toiletpapier

 • Camera

 • Opladers voor je electronica

thumbnail_© Andre Brasse-6819.jpg
© Andre Brasse-5895.jpg

Deze boeking valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads. U ontvangt een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling(en) voor deze boeking. Voor elke ontvangen betaling krijgt u een bevestiging per e-mail van STO Garant. Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

bottom of page